V.12


magen växer..♥


Bebis

Drygt 6 cm lång och väger 9 till 13 g. Man använder bebisens mått för att se vilken graviditetsvecka du är i, eftersom de flesta bebisar är lika långa den här tiden. Det går att höra bebisens hjärtljud. Naglarna har vuxit ut på både fingrar och tår och din bebis har hår på kroppen, (s.k. lanugohår). En del bebisar kan redan nu klia sig, suga på tummen, sträcka ut armarna och sträcka på sitt lilla huvud.

Hjärnan har två kritiska utvecklingstadium, det ena är mellan vecka 12 och 18 och det andra är mellan vecka 24 och 36. Äter du mediciner? Tala med din barnmorska om det nu, för fel mediciner vid graviditet kan skada din bebis nu och för all framtid.


Du

När den tolfte veckan är över känner de flesta gravida ett lugn och att det är dags att berätta för vänner och familj. Forskning har visat att det är de 12 första veckorna som är de mest kritiska i fostrets utveckling. Illamåendet avtar, vikten har för de flesta ökat med 1,5 och 4 kg. Vikten beror förstås på hur pass illa du har mått. Livmodern tar upp hela bäckenet nu och kommer när graviditeten når mot sitt slut vara ända upp i revbenen.
 (Text från Minbebis.com)

Vecka tolv alltså, det känns såklart väldigt bra, mår inte lika illa längre men har huvudvärk istället, imorse kräktes jag iofs men hellre det än att må illa konstant.

Imorgon ska vi äntligen till barnmorskan på inskrivning! Som jag längtat, mest för att jag vet att man får boka ultraljud då, iiih! Så spännande, kommer ju förgås av längtan fram till det också.


Kommentarer
Postat av: emma svägerska

Vilken söt liten mage du börjar få :-) Ha det så skoj imorn med inskrivningsbesöket, du kommer längta som en galning efter ultraljudet! :-) Tänk om det är två därinne? Du vet väl att V har generna för att få tvillingar va? ;-) Kramis på er!

2011-03-24 @ 21:08:07
Postat av: Tove

Ja:) tack! Kommer ju längta ihjäl mig!! Haha vi har tänkt på det med, skulle va så häftigt!! :D Mår du bättre än?? Kram

2011-03-25 @ 00:08:00
URL: http://Tuvi.se
Postat av: emma svägerska

Jag är sjukskriven mars ut men medicinerna jag fått har inte hjälpt ett skit. Blir bara förvirrad och däckad av dem (typ som om jag skulle va jäkligt full men utan partykänslan ;) Men jag hoppas fortfarande att det SNAAAART lättar. Ev blir det en lite längre sjukskrivning men vi får se... Hoppas vi ses snart! KRAAAM

2011-03-25 @ 07:25:07
Postat av: stephanie

iiih mysigt!
Jag har nedräkning till mit ul nu :)
Har sakta men säkert tagit mig tillbaka till noggen (när jag väl orkar blogga) om du är intresseraad :P

2011-03-25 @ 10:37:37
Postat av: Veronica Berggren

åååh mys (a)

2011-03-25 @ 10:54:44
URL: http://veronicaberggren.blogg.se/
Postat av: Samira

Anmäl dig gärna till dagens blogg i fall det är något för dig! :) Fin blogg! Kram på dig!

2011-03-25 @ 19:18:43
URL: http://samiraandersson.blogg.se/
Postat av: Sandra, Colins mamma

Vilken söt liten bebismage!

2011-04-01 @ 22:59:04
URL: http://sandrahupdate.blogg.se/

Innan du kommenterar!
• Spam & reklam-kommentarer publiceras inte men dom anmäls till blogg.se!
• Nej, jag vill inte följa din blogg på bloglovin'!

Övriga kommentarer välkomnas varmt och undrar du något,
ställ frågan i min bloggsvars-ruta i sidmenyn till höger. :)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0